Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Πάμε Στοίχημα Primera Division: ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΜΑΓΙΟΡΚΑ

Προϊστορία (από 1997): 15-8-8
Α’ Γύρος: ΜΑΓΙΟΡΚΑ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ 2-0

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ήταν καλύτερη της Θέλτα και τελικά δικαιώθηκε πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης στο 93’ με τον Βαλντέζ. Παρέμεινε έτσι σε απόσταση βολής από την τετράδα (-2), που είναι άλλωστε και το μεγάλο στοίχημα για τον Βαλβέρδε. Στο Τσάμπιονς Λιγκ πάντως δεν τα πήγε και τόσο καλά, αφού έχασε δίκαια με 1-2 στο Μεστάγια από την Παρί. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 0-2 (10’, 43’), ενώ θα μπορούσαν στη συνέχεια να πετύχουν κι άλλα τέρματα. Μόνο στην επανάληψη φάνηκε η Βαλένθια που τουλάχιστον διατήρησε κάποιες ελπίδες με το γκολ του Ραμί στις καθυστερήσεις. Στα θετικά το ότι αποβλήθηκε ο Ιμπραΐμοβιτς λίγο αργότερα και τουλάχιστον δε θα παίξει στον επαναληπτικό (6 Μαρτίου). Γκολ-γκολ τα 5 από τα 7 τελευταία στο πρωτάθλημα, όπως και τα 7 από τα 8 τελευταία κόντρα στη Μαγιόρκα. Τιμωρημένος ο αμυντικός Ματιέ (3 συμμ.). Εκτός οι μέσοι Αλμπέλδα (8 συμμ.), Μπανέγκα (16 συμμ./1 γκ./1 ασίστ).

Εντός: 7-2-3
Γκολ: 23-21
Τελευταία 5: 3-1-1

ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Η έλευση του Μανθάνο δεν έφερε τη νίκη που πολλοί θα περίμεναν, αλλά με το 1-1 κόντρα στην Οσασούνα, η Μαγιόρκα κατάφερε τουλάχιστον να τερματίσει το σερί των τεσσάρων ηττών. Ισορροπημένο το παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 77’, αλλά η Μαγιόρκα δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε με αρκετή δόση τύχης, από στημένη φάση στις καθυστερήσεις με τον Γκερομέλ. Γκολ-γκολ τα 7 από τα 8 τελευταία στο πρωτάθλημα. Ο Μανθάνο πάντως έχει πολύ δουλειά να κάνει στην ομάδα αν θέλει να τη βοηθήσει να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη, με τη σωτηρία πλέον να απέχει 4 βαθμούς. Δεν έχει νίκη στα 6 τελευταία, μετράει μόλις μία σε 18 αγωνιστικές. Εκτός οι αμυντικοί Μπίγκας (16 συμμ./1 γκ.), Αντόνιο Λόπεζ (7 συμμ.), ο μέσος Ζοάο Βίκτορ (7 συμμ.) και ο επιθετικός Αριθμέντι (14 συμμ./1 γκ./1 ασίστ). Αμφίβολος ο αμυντικός Γκερομέλ (19 συμμ./1 γκ.).

Εκτός: 1-3-8
Γκολ: 10-24
Τελευταία 5: 0-1-4

Πρόταση: Με το μυαλό στην Παρί οι γηπεδούχοι, αλλά που θέλουν τους βαθμούς για να μείνουν κοντά στην τετράδα. Η Μαγιόρκα το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κρατήσει σε χαλαρό τέμπο το παιχνίδι για να μη φύγει με άδεια χέρια από το Μεστάγια. Αν της βγει το σενάριο, τότε το under έχει τον πρώτο λόγο με τις εταιριες στοιχηματων να το προσφέρουν σε απόδοση 2.10.