Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Πάμε στοίχημα Premier League: ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΛΑ – ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

Πάμε στοίχημα Premier League: Ντέρμπι παραμονής στο Μπέρμιγχαμ!

Προϊστορία: 47-30-60
Α’ Γύρος: ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΛΑ 1-1

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΛΑ: Αγωνίστηκε με σχεδόν βασική ενδεκάδα κόντρα στη Μίλγουολ (Τσάμπιονσιπ) για το κύπελλο, προηγήθηκε στο 23’ με τον Μπεντ, αλλά η συνέχεια άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν 5’ αργότερα και να πάρουν τη νίκη με γκολ στο τελευταίο λεπτό. Τρεις μέρες πριν, είχε αποκλειστεί και στο ημιτελικό του Λιγκ Καπ από τη Μπράντφορντ (Λιγκ 2), παρά τη νίκη της με 2-1 (1-3 ο α’ αγώνας). Στον τελευταίο αγώνα της για το πρωτάθλημα είχε πάρει εκτός έδρας ισοπαλία από τη Γουέστ Μπρομ. Έδειξε να πατάει καλά στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με τα γκολ των Μπεντεκέ (12’), Αγκμποναλόρ (31’), αλλά στην επανάληψη πρέπει να αισθάνεται τυχερή που έφυγε τελικά με την ισοπαλία (2-2).
Οι αποκλεισμοί στα κύπελλα από ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας μέσα σε ελάχιστες μέρες και οι έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη, έχουν κάνει ακόμα πιο άσχημο το κλίμα στους «χωριάτες», οι οποίοι βρίσκονται οριακά πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Δεν είχε καμιά ανάμιξη στο μεταγραφικό παζάρι λόγω οικονομικών προβλημάτων και έτσι ό,τι ενίσχυση, θα είναι εκ των έσω με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Είναι η χειρότερη αμυντικά ομάδα στην Πρέμιερ, έχοντας δεχτεί γκολ σε 20 από τις 23 αγωνιστικές (44 συνολικά), ενώ έχει και τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στην Πρέμιερ (19). Στο Κόπα Άφρικα με το Μαρόκο ο μέσος Ελ Αχμαντί (15 συμμ./1 γκ.). Εκτός οι αμυντικοί Μπέικερ (11 συμμ.), Νταν και οι μέσοι Ντελφ (13 συμμ.), Ολμπράιτον (9 συμμ.), Χερντ (9 συμμ.), Γκάρντνερ (1 συμμ.), Πετρόφ.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Τεράστια ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες έχασαν οι ανθρακωρύχοι με το εντός έδρας 1-2 από τη Ρέντινγκ. Ο Καμπάιγ επέστρεψε δυναμικά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά από τραυματισμό και άνοιξε το σκορ στο 35’. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου και φάνηκαν πως θα φτάσουν εύκολα στη νίκη, αλλά η Ρέντινγκ κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι μέσα σε 6 λεπτά (71’, 77’),τελειώνοντας το ματς με μόλις 2 σουτ εντός εστίας! Αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα, αλλά η ουσία είναι ότι η Νιούκαστλ απέτυχε για ακόμη μια φορά να κρατήσει το αποτέλεσμα και με τη 10 ήττα σε 13 αγωνιστικές βρίσκεται μόλις στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα μακριά από το Σεντ Τζέιμς, παραμένοντας η μοναδική ομάδα στη Πρέμιερ χωρίς εκτός έδρας νίκη. Μεταγραφικός «οργασμός» τις τελευταίες μέρες, με τον πρόεδρο Γκριν να έχει ξοδέψει 23 εκατ. € ως τώρα, με όλους τους παίχτες να προέρχονται από τη Λιγκ 1! Μετά τον Ντεμπουσί της Λιλ (6 εκατ.), τις τελευταίες μέρες ήρθαν ο κεντρικός αμυντικός της Μονπελιέ Γιανγκά-Μμπιουά (8 εκατ.), ο επιθετικός Γκουφράν της Μπορντό (4 εκατ.), ο αμυντικός μέσος της Τουλούζ Σισοκό (3 εκατ.) και ο αριστερός μπακ της Νανσί Χαϊνταμά (2 εκατ.). Η παρέα των Γάλλων στη Νιούκαστλ έφτασε πλέον τους 10 (Καμπάιγ, Μπεν Αρφά, Μαρβό, Ομπερτάν, Αμαλφιτανό)! Εκτός οι αμυντικοί Σίμπσον (16 συμμ.), Τέιλορ (1 συμμ.) και οι μέσοι Μπεν Αρφά (13 συμμ./3 γκ./2 ασίστ), Γκόσλινγκ, Βούκσιτς. Στο Κόπα Άφρικα με την Ακτή Ελεφ. ο μέσος Τιοτέ (14 συμμ./1 ασίστ).

Πάμε στοίχημα: Δεν μπορούμε να πούμε ποια είναι σε χειρότερη κατάσταση. Πάντως, αν ο Πάρντιου διαχειριστεί σωστά την ανανέωση που έχει γίνει, η Νιούκαστλ είναι σε θέση να πάρει τη νίκη από την άκρως προβληματική Άστον Βίλλα