Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Την επίγνωση των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσουν οι Έλληνες διεθνείς στους αγώνες μπαράζ με τη Ρουμανία, εξέφρασε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος τερμάτισε δεύτερο στη φάση των ομίλων και δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει απευθείας την πρόκρισή του στο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού, που θα λάβει χώρα το καλοκαίρι στη Βραζιλία.

Η "γαλανόλευκη" καλείται να παίξει δύο δυνατά βαλκανικά ντέρμπι κόντρα στους Ρουμάνους, αρχής γενομένης από το αυριανό στο "Γ. Καραϊσκάκης", όπου το ενδεχόμενο να κερδίσει με 1-0 προσφέρεται στο 5.50.


Άπαντες στην ομάδα γνωρίζουν πως δεν θα έχουν εύκολο έργο αντιμετωπίζοντας την ομάδα του Βίκτορ Πιτούρκα,, όχι μόνο για να κερδίσει ένα από τα πολύτιμα εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και για να πανηγυρίσει εκεί το τρόπαιο.

"Σε επίπεδο αντιπάλων, θέλαμε να αποφύγουμε Γαλλία και Σουηδία, άρα θα ήταν προτιμότερο να πέσουμε με Ρουμανία ή Ισλανδία. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα μπαράζ θα είναι απλή ή εύκολη υπόθεση. Είναι 50 – 50 οι πιθανότητες.

Θα περάσει η ομάδα που θα είναι πιο σοβαρή, θα έχει καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και θα έχει και τον παράγοντα τύχη. Όλα αυτά παίζουν τον ρόλο τους στο ποδόσφαιρο. Ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουμε το εισιτήριο.

Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις προβλέψεις για τέτοια ματς. Δηλαδή, για το αν θα κυλήσουν όπως τότε με τους Ουκρανούς ή αν θα είναι εντελώς διαφορετικής εικόνας.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που εξελίσσεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στη ροή του 90λεπτου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.