Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι: Η Μίλαν θα έχει μεγάλη συγκομιδή βαθμών.

Στην αλλαγή της αγωνιστικής εικόνας της Μίλαν αναφέρθηκε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, λίγο πριν την εκκίνηση των υποχρεώσεων του 2013.

Στην έξοδο του "Σαν Σίρο" βρέθηκε στην αρχή της σεζόν ο έμπειρος τεχνικός, με την εμφανώς αποδυναμωμένη στο μεταγραφικό καλοκαίρι Μίλαν να πραγματοποιεί κάκιστη εκκίνηση και να φιγουράρει στα κατώτερα κλιμάκια της γενικής κατάταξης.


Στη συνέχεια, όμως, οι Μιλανέζοι ανέκτησαν το καλό τους αγωνιστικό προφίλ, αναρριχήθηκαν στη βαθμολογία και παράλληλα προκρίθηκαν στους "16" του Champions League, όπου θα τεθούν αντιμέτωποι με την Μπαρτσελόνα.

"Τα τελευταία αποτελέσματα, που μας έφεραν στην επόμενη φάση του Champions League και στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, δικαιώνουν τη διοίκηση που επέλεξε να συνεχίσει με εμένα στον πάγκο. Δεν με έδιωξαν όταν θα μπορούσαν, όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά.

Πίστεψαν στις διαβεβαιώσεις μου, πως η ομάδα θα ανέβει και τώρα αποδεικνύεται πως έπραξαν σωστά. Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος θα είναι διαφορετικός του πρώτου.

Η Μίλαν θα έχει μεγάλη συγκομιδή βαθμών και θα προσπεράσει κάποιες από τις ομάδες που αυτή τη στιγμή είναι μπροστά μας. Είμαι σίγουρος πως το τέλος θα μας βρει πολύ ψηλότερα από όσο μερικοί υπολόγιζαν", δήλωσε στο "Sky" ο προπονητής της Μίλαν.

Οι "ροσονέρι" προσγειώθηκαν απότομα στο έδαφος την τελευταία αγωνιστική καθώς γνώρισαν τη συντριβή από τη Ρόμα στο "Ολίμπικο".

"Κανείς δεν είπε πως η ομάδα θα στρώσει σε ένα μήνα, ή πως μέσα σε τρία ματς η βαθμολογική μας θέση θα βελτιωθεί. Η διαδικασία αυτή απαιτεί χρόνο και υπομονή. Αν κερδίσουμε τη Σιένα, θα ολοκληρώσουμε τον πρώτο γύρο με 30 βαθμούς.

Από εκεί θα ξεκινήσουμε τον δεύτερο και είμαι σίγουρος πως μέχρι το Μάρτιο θα έχουμε φτάσει πιο ψηλά. Μετά θα μένουν οι δύο τελευταίοι μήνες, στους οποίους θα φανεί ποιος είναι σε καλή κατάσταση, ποιος έχει… ξεφουσκώσει και ποιος μπορεί να κάνει το… σπριντ και να τερματίσει πιο ψηλά", κατέληξε.