Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ligue 1: Δυνατή μάχη με γκολ στο Παρίσι

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι το φαβορί για μία ακόμα νίκη ωστόσο η φορμαρισμένη Σεντ Ετιέν μπορεί να κάνει τη ζημιά στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας, σε ένα ματς όπου υπόσχεται αρκετά γκολ. Εκτός έδρας αποστολές για Μονπελιέ και Λιλ, την ώρα που Βαλενσιέν, Νις και Ρεν έχουν το προβάδισμα για εντός έδρας τρίποντα.

18:00 ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ-ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ

Αξιοποίησε το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε από το 27ο λεπτό η Παρί Σεν Ζερμέν και έφτασε στην επικράτηση με 2-0 επί της Μαρσέιγ την Τετάρτη και στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ. Πολλές αλλαγές από τον Αντσελότι, με τους Παριζιάνους να μην ενθουσιάζουν και πάλι αλλά να κερδίζουν για τέταρτο σερί επίσημο ματς και δίχως μάλιστα να δεχτούν γκολ. Είχε προηγηθεί το πολύ δύσκολο 1-0 στην έδρα της Νανσί για το πρωτάθλημα, με την εκ νέου μέτρια Παρί να γλιτώνει αρκετές φορές και να χτυπάει στο 75' με τον σπουδαίο Ιμπραΐμοβιτς. Παρόλο ότι δεν παίζει καλά στα τελευταία της παιχνίδια, εντούτοις η Παρί κερδίζει και βρίσκεται μόνη πρώτη στη βαθμολογία, λόγω και της αναβολής του παιχνιδιού με τη Μαρσέιγ.


Τη ψάχνει τη διάκριση στα εγχώρια Κύπελλα η Σεντ Ετιέν, την Τρίτη με καλή ενδεκάδα πέρασε νικηφόρα από τη Σοσό και με το 3-0 προκρίθηκε στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ. Στο πρωτάθλημα, οι «στεφανουά» προέρχονται από μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση καθώς επικράτησαν εντός έδρας με 2-0 της Ρεν, σε ένα παιχνίδι με αρκετές φάσεις και για τις δύο ομάδες με τη νίκη πάντως τη Σεντ Ετιέν να είναι απόλυτα δίκαιη. Πάει πάντως με πρόβλημα στο Παρίσι καθώς ο αμυντικός Μινιό δεν προλαβαίνει ενώ ο φορμαρισμένος φορ Ομπαμεγιάνγκ είναι εξαιρετικά αμφίβολος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε πολύ καλή κατάσταση η Σεντ Ετιέν, αν έχει τον Ομπαμεγιάνγκ μπορεί να χτυπήσει ακόμα και το διπλό. Ωστόσο, αμυντικά δεν εμπνέει μεγάλη σιγουριά παρόλο που δύσκολα δέχεται το γκολ. Η απουσία του Μινιό θα είναι σημαντική, ενώ κόντρα στον Ιμπραΐμοβιτς δύσκολα θα μείνει ανέπαφη η εστία των «στεφανουά». Επιθετικά, πάντως, η Σεντ Ετιέν μπορεί να βρει λύσεις ακόμα και χωρίς τον Ομπαμεγιάνγκ. Άλλωστε, η Παρί κινδύνεψε σε αρκετές περιπτώσεις από τη Ρεμς και τη Νανσί, ομάδες χειρότερες επιθετικά από ό,τι η Σεντ Ετιέν...


21:00 ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ-ΣΟΣΟ 

Η αποβολή του Σάντσεζ στο 30' ψαλίδισε της ελπίδες της Βαλενσιέν για κάτι καλό στην έδρα της Λιλ, ωστόσο η ομάδα του Σαντσέζ το πάλεψε παρόλο που ήδη βρισκόταν πίσω στο σκορ και λιγότερα δέχτηκε και άλλο γκολ. Μείωσε στο 71' με τον φορμαρισμένο Λε Ταλέκ και διεκδίκησε μέχρι και την ισοπαλία, εντούτοις έχασε με 2-1, γνωρίζοντας την πρώτη ήττα μετά από τρεις σερί αγωνιστικές.

Παρότι πιο ξεκούραστη από την αντίπαλό της, η Σοσό γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 3-0 από τη Σεντ Ετιέν και αποχαιρέτησε την Τρίτη το θεσμό του Λιγκ Καπ. Στο πρωτάθλημα, τελευταίος της αγώνας ήταν πριν 15 μέρες καθώς αυτός του περασμένου Σαββάτου με την Εβιάν αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας. Μετράει τρία σερί ματς χωρίς νίκη, ωστόσο οι εμφανίσεις της σε αυτό το διάστημα δεν ήταν καθόλου κακές, απεναντίας αδικείται ειδικά από το τελευταίο της ματς, αυτό με τη Νανσί στο οποίο άξιζε τη νίκη αλλά έμεινε στο εκτός έδρας 1-1.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ δυνατή επιθετικά αλλά και με αδυναμίες στην άμυνα είναι η Βαλενσιέν και όλα δείχνουν πως ένα ακόμα παιχνίδι της θα έχει πολλά γκολ. Η Σοσό δεν είναι η ομάδα που κλείνεται, απεναντίας βγάζει αρκετές φάσεις στα τελευταία της ματς και μπορεί να βοηθήσει και αυτή σε ένα υψηλό σκορ.


21:00 ΕΒΙΑΝ-ΛΙΛ 

Δεν έπαιξε το περασμένο Σάββατο η Εβιάν μιας και η αναμέτρηση στην έδρα της Σοσό αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας. Ίσως, πάντως, η διακοπή ευνοήσει την ομάδα του Ντυπράζ καθώς βρήκε χρόνο να ανασυνταχθεί μετά το τραγικό παιχνίδι που έκανε κόντρα στην Τουλούζ, από την οποία γνώρισε τη βαριά εντός έδρας ήττα με 4-0, αποτέλεσμα που σαφέστατα και ήταν πισωγύρισμα σε σχέση με την πολύ καλή εικόνα που είχε στους τέσσερις προηγούμενους αγώνες, όταν και ανέλαβε ο Ντυπράζ. Συνεχίζει στα πιτς ο πρώτος σκόρε Κλίφα.

Το γκολ του Ρου τρία λεπτά πριν το τέλος της παράτασης διατήρησε τη Λιλ στο θεσμό του Λιγκ Καπ, με την ομάδα του Γκαρσιά να παίρνει τη νίκη επί της Τουλούζ με 1-0. Έκανε αρκετές αλλαγές ο Γκαρσιά, η Λιλ ήταν καλή και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη από την κανονική διάρκεια Στο πρωτάθλημα κέρδισε δύσκολα εντός έδρας τη Βαλενσιέν με 2-1, μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα αλλά απείλησαν με ισοφάριση στο φινάλε. Έστω και έτσι η Λιλ συμπλήρωσε τρία σερί ματς αήττητη στο πρωτάθλημα, παρόλο που δεν μπορεί ακόμα να ανεβάσει πολύ την απόδοσή της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν πείθει ακόμα η Λιλ να την εμπιστευτούμε, άλλωστε αντιμετωπίζει μία Εβιάν που ξεκουράστηκε για δύο εβδομάδες και σίγουρα θα βρήκε το χρόνο να ανασυνταχθεί μετά τη βαριά ήττα από την Τουλούζ. Το προσπερνάμε.


21:00 ΝΙΣ-ΝΑΝΣΙ 

Με αρκετές αλλαγές κόντρα στη Λυών μεσοβδόμαδα παρατάχθηκε η Νις, όμως δεν είχε πολλά προβλήματα και κέρδισε με 3-1, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ. Σκορ που... συνάδει με την έως τώρα παρουσία της στο πρωτάθλημα, όπου η επίθεση είναι το πολύ δυνατό της όπλο και η άμυνα το αδύνατο σημείο της. Κάτι που αποδεικνύεται συνεχώς, στο πρωτάθλημα εξάλλου προέρχεται από τη χαρακτηριστική ήττα με 3-1 στο Μονπελιέ κάνοντας δώρα δύο γκολ και παρέμεινε έτσι χωρίς νίκη για πέμπτη σερί αγωνιστική.

Κοίταξε στα ίσα την Παρί η Νανσί, έχασε αρκετές ευκαιρίες όμως δεν είχε... Ζλάταν. Ο Σουηδός στο 75' έκανε το τελικό 1-0, με το οποίο η ομάδα του Φερναντέζ επέστρεψε στις ήττες, ήταν χαρακτηριστικά η έβδομη στα οκτώ τελευταία, αν μη τι άλλο πάντως έδειξε σημάδια ζωής, το ζητούμενο είναι να έρθουν και τα αποτελέσματα καθώς παραμένει καθηλωμένη στην ουρά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βελτιωμένη η Νανσί στο ματς με την Παρί όμως για να σκοράρει πρέπει να κάνει παραπάνω από μία αίτηση... Χωρίς νίκη η Νις στα πέντε τελευταία πρωταθλήματος, ωστόσο η επίθεση της δύσκολα θα ανακοπεί από τη Νανσί και έτσι έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.


21:00 ΡΕΝ-ΡΕΜΣ

Συνεχίζει στο Λιγκ Καπ η Ρεν μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Αρλ, δίκαιο το αποτέλεσμα αν και στο φινάλε καρδιοχτύπησε. Στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Αντονετί είχε αρκετές καλές στιγμές στο ματς με τη Σεντ Ετιέν, έφυγε όμως με άδεια τα χέρια από το «Ζοφρουά Γκισάρ» καθώς οι αντίπαλοι ήταν ανώτεροι. Το 2-0 έβαλε τέλος στο σερί των τριών νικηφόρων αγώνων για τη Ρεν η οποία έχει ξανά στις τάξεις της τους Εμβιλά και Μαβινγκά που είχαν χάσει τα τελευταία για πειθαρχικά παραπτώματα.
Δεν ήταν καλή κόντρα στην Τρουά η Ρεμς αλλά όπως συνέβη σε αρκετές περιπτώσεις φέτος έτσι και τώρα δεν έχασε. Εντός έδρας ισοπαλία 1-1, με τους φιλοξενούμενους να δικαιούνται βάσει εικόνας και ευκαιριών τη νίκη. Έχει δεχτεί γκολ και στα τρία τελευταία η Ρεμς που πηγαίνει στη Ρεν χωρίς τον βασικό φορ και σκόρερ Κουρτέ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λογικό προβάδισμα έχει η Ρεν, ωστόσο ο άσος δεν ενθουσιάζει σε αυτές τις αποδόσεις. Άλλωστε η Ρεμς, παρόλο που σε αρκετά ματς δε δικαιούταν αποτέλεσμα, καταφέρνει πολύ συχνά να μη χάνει. Το προσπερνάμε.


21:00 ΤΡΟΥΑ-ΜΟΝΠΕΛΙΕ 

Θα μπορούσε να είχε πάρει και το διπλό η Τρουά στην έδρα της Ρεμς, τελικά έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας μετά το 1-1 της περασμένης εβδομάδας. Είχε τις ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι κακό αποτέλεσμα η ισοπαλία παρότι παραμένει κάτω από τη ζώνη. Συμπλήρωσε δύο σερί ματς αήττητη και μεσοβδόμαδα συνέχισε τις καλές εμφανίσεις, καθώς με ανατροπή κέρδισε τη Μονακό εκτός έδρας και προκρίθηκε με το 2-1 στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ.

Με αρκετές αλλαγές υποδέχτηκε μεσοβδόμαδα την Μπορντό η Μονπελιέ, κέρδισε δίκαια με 1-0 παίζοντας αρκετά καλό ποδόσφαιρο. Είχε προηγηθεί η πρώτη εντός έδρας νίκη στη σεζόν όταν και κέρδισε 3-1 τη Νις αξιοποιώντας τα δώρα των φιλοξενούμενων, ωστόσο για μία ακόμα φορά έδειξε τις γνώριμες αμυντικές της αδυναμίες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δε βγαίνει άκρη καθώς η Τρουά εμφανίζεται ανεβασμένη, ωστόσο και η Μονπελιέ έχει δύο σερί νίκες που έχουν φτιάξει τη ψυχολογία. Αναξιόπιστη οι πρωταθλητές, σε καμία περίπτωση δεν αξίζουν τέτοιες αποδόσεις, αλλά και η Τρουά δεν είναι και η πιο... δυσκολοκατάβλητη ομάδα του πλανήτη...